Kitajska tradicionalna medicinsko manualno (ročna) masaža, kraljica vseh masaž.
Združuje tehnike: klasične ročne masaže, refleksne masaže dlani in stopal, shiatsu masaže, masažo obraza, relaksacijsko masažo, anticelulitno masažo, športno masažo in ne nazadnje tradicionalno, pet tisoč let staro, tehniko kitajskega zdravljenja.


TUI-NA je starodavna oblika terapije, ki preprečuje in zdravi bolezni z uporabo manualnih metod oziroma ročnih tehnik, z namenom odpraviti zastoje v tokovih meridiana. Zaradi svoje učinkovitosti je Tui-na biser vzhodnjaške medicine.

Tradicionalna kitajska medicina s ukvarja s človekom in njegovim fenomenom življenja, predvsem s stališča pretoka življenjske energije, ki jo imenujejo Qi. To je energija, ki nas živi, ki je vseobsegajoča, povsod in v vsem. Dana nam je z rojstvom, vdihujemo jo z zrakom, uživamo s hrano, se kopamo z njo v vodi in jo črpamo iz toplote in svetlobe sonca. Poti po katerih se energija pretaka imenujemo meridiani in potekajo vzdolž celega telesa.

Skozi telo teče šest parov meridianov in en par središčnega kanala. Vsak meridian oskrbuje z energijo odgovarjajoč organ. Človek je zdrav, kadar so energetski kanali popolnoma prehodni in kadar sta meridiana v paru med seboj usklajena.

Namen TUI-NA masaže je odpravljanje vzrokov nastale bolezni, ki so jo povzročili zunanji ali notranji faktorji ali kombinacija enih in drugih.

Pred vsemi temi dejavniki in stresom se telo samodejno brani in s tem povzroči blokade v pretoku energije in kasneje povzroči bolečine, okvare posameznih organov, zmanjšuje se imuniteta in pojavi se bolezen.

TUI-NA masaža je tehnika potiskanja, gladenja, stiskanja in pritiskov na akupresurne točke z namenom odstraniti blokade v pretoku energije, in telesu omogočiti, da ponovno ustvari ravnovesje in s tem prepreči proces nastajanja bolezni.

V primeru, da je bolezen že nastala, terapevt krepi ali sprošča energijo, jo razporeja znotraj telesa in tako ponovno vzpostavlja ravnovesje. Le, ko je naše fizično telo uravnoteženo in zdravo, so zdrava tudi naša čustva in misli.

Cenik

Celo telo (ca 1,5 ure) ………………….. 55,00 €
Hrbet (ca 30 min) ……..……………… 30,00 €
Paketi: 5 masaž ……………………… 250,00 €

S pomočjo TUI-NA masaže delujemo na telo preventivno, zelo uspešna pa je
tudi pri hitrejšem okrevanju po poškodbah, v lajšanju bolečin in
odpravljanju različnih depresivnih stanj in posledic stresa.

Sama tehnika dotika in posebnih gibov je zelo prijetna in sproščujoča in
pomaga preprečiti ali odstraniti marsikatero težavo, ki nas ovira,
da bi živeli in delali v harmoniji sami s seboj in svetom v katerem živimo.

Instagram

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih